مصرف دارچین شادی بخش است
دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است، خاصیت آرام کننده و شادکنندگی دارد و از بسیاری از داروهای آرامبخش بهتر است به طوری که میتوان گفت دارچین، والیوم گیاهی است.
به گزارش فارس ، نام علمی دارچین "cinnamomum zeylanicum " است و سرشار از اسانس که بر اثر حرارت اسانس و رایحه آن کاهش پیدا میکند.
این اسانس در صورت تازه بودن به رنگ زرد روشن است ولی به مرور زمان و به علت اکسیده شدن به رنگهای زرد طلایی و سپس قهوهای مایل به قرمز درمیآید.
*فواید دارچین
------------------
دارچین به عنوان "رمز جوانی " یاد شده است و مصرف روزانه آن برای سلامت انسان بسیار اهمیت دارد همچنین مصرف آن موجب افزایش قوای بدن میشود، کلیهها را گرم میکند، ضعف کمر و پاها را از بین میبرد و برای درمان کمخونی مفید است.
دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض و هضم کننده غذاست و جریان خون را افزایش میدهد و برای رفع سوءهاضمه و نفخ مفید است.
* دارچین موجب آرامش بدن میشود
------------------------------------------
دارچین به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون نیز مفید است و مانند گرد و تنتور به صورت دارو به کار میرود.
دارچین والیوم گیاهی است زیرا در آن مادهای به نام "cinnamodehyde " که موجب آرامش بدن میشود، وجود دارد همچنین برای کاهش تب مفید است. مصرف دارچین برای قوی کردن بدن مفید است.
* ضد درد و آنتیاکسیدان است
----------------------------------------
محمد صالحی سورمقی، استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» میگوید: دارچین گیاهی است که در ایران وجود ندارد و بیشتر از کشورهای شرق آسیا وارد میشود.
به گفته وی، پوستههای این درخت دارای اسانس زیادی است و بهترین پوسته دارچین پوست درختان یک تا ۶ ساله است و اگر سن درخت بیشتر از ۶ سال باشد، اسانس گیاه کاهش پیدا میکند.
استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران میافزاید: بهتر است پوست دارچین تا زمان مصرف، پودر نشود به دلیل اینکه اسانس آن از بین میرود همچنین بهتر است پودر دارچین در ظروف شیشهای رنگی نگهداری شود. بدترین ظروف برای نگهداری ادویهها ظروف پلاستیکی است که موجب تبخیر اسانس ادویه میشود.
صالحی سورمقی اضافه میکند: دارچین ضددرد، ضدآلرژی، ضدتهوع، آنتیاکسیدان، ضدتب، ضدسرطان و قابض (ضداسهال) است همچنین معرق، محرک، کاهنده فشارخون، چربی خون و آرامبخش است و برای تقویت معده، نفخ و اسپاسم معده مفید است. این گیاه دارای طبیعت گرم و اشتهاآور است و بهتر است افراد سردمزاج از آن استفاده کنند.
وی میگوید: میتوان ۲ تا ۴ گرم از دارچین را به صورت چای مصرف کرد. برای رفع عوارض سرماخوردگی نیز میتوان از آن استفاده کرد. اسانس دارچین در ضدعفونی کردن مجاری تنفسی مؤثر است همچنین میتوان از دارچین روغن ماساژ تهیه کرد که برای دردهای اسکلتی مفید است.
* تقویتکننده عضلات رحم
--------------------------------
مریم مراداف، متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار میدارد: هر ۱۰۰ گرم دارچین ۹،۵ گرم آب، ۰،۹ گرم پروتئین، ۳،۲ گرم چربی، ۲۵ میکروگرم ویتامین A، یک هزار و ۲۳۰ میلیگرم کلیسم، ۳۸ میلیگرم آهن و ۲ میلیگرم «روی» دارد.
به گفته وی، در دارچین آنتیاکسیدانی به نام سلنیوم وجود دارد که ضد رادیکالهای مضر در بدن است و کمبود آن در بدن سبب ضعف ایمنی میشود.
مراداف میگوید: دارچین برای افرادی که فقر آهن و پوکی استخوان دارند، مفید است همچنین سبب تقویت سیستم گوارش میشود. این گیاه همچنین ضد گرفتگی عضلات، ضد عفونی کننده و تقویتکننده عضلات رحم است.
*گشادکننده عروق خونی
----------------------------------
این متخصص تغذیه اضافه میکند: دارچین برای تقویت کلیهها مفید است، افزایشدهنده جریان خون است و به دلیل داشتن منیزم و پتاسیم میتواند باز کننده عروق خونی نیز باشد.
وی میافزاید: دارچین برای دیابتیها بسیار مفید است و موجب کاهش قند خون میشود. این گیاه همچنین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلولها را بهبود میبخشد.
مراداف ادامه میدهد: مصرف دارچین موجب تقویت سیستم گوارش میشود همچنین این گیاه ضد گرفتگی عضلات، ضد عفونی کننده و تقویت کننده عضلات رحم است و کلیهها را نیز تقویت میکند.
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار میدارد: دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگاه میدارد، کلیهها را گرم میکند، ضعف کمر و پاها را از بین میبرد و کم خونی را درمان میکند.
به گفته وی، دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است، خاصیت آرام کننده و شادکنندگی دارد و از بسیاری از داروهای آرامبخش بهتر است و در حقیقت میتوان گفت که دارچین، والیوم گیاهی است.
*دارچین کاهشدهنده تب است
--------------------------------------
این متخصص تغذیه معتقد است: از دیگر اثرات دارچین میتوان به پایین آوردن تب اشاره کرد و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول درآوردهاند که به عنوان تببر به کار میرود. با نوشیدن یک فنجان چای دارچین میتوان تب را به سرعت پایین آورد.
صفوی میافزاید: دارچین رگها را باز میکند و اثر خوبی در گردش خون دارد. اگر افراد، سرما خورده هستند و ضعف شدید دارند، چای دارچین بهترین نوشیدنی است.
وی ادامه میدهد: دارچین برای آرامش، تقویت معده و تمیز کردن دستگاه گوارش مفید شناخته شده است و طعم بسیار خوبی دارد. امروزه از دارچین در فرآوردههای مختلف اعم از خوراکی و آرایشی استفاده میشود. یک قاشق چایخوری دارچین حاوی مقداری کلسیم، آهن، فیبر، ویتامینهای C و K و منگنز و مقدار ۱.۲ گرم کربوهیدارت است. بنابراین مصرف دارچین به همراه چای بسیار مفید است.
* دارچین برای زنان حامله مضر است
-------------------------------------------
مضرات خاصی برای دارچین گزارش نشده اما از دوران باستان برای سقط جنین مورد استفاده قرار میگرفت. عنوان شده است دارچین باعث ایجاد نقص در جنین میشود و زنان باید از مصرف طولانی مدت اسانس آن در زمان بارداری پرهیز کنند.
صالحی سورمقی اظهار میکند: در زمان حاملگی در مصرف دارچین زیادهروی نشود همچنین افراد مبتلا به زخم معده نباید از دارچین استفاده کنند زیرا زیادهروی در مصرف آن موجب تحریک مخاط میشود.