افزایش طول عمر شما با «ماست»
درسیستم طبقهبندى مواد غذایى، ماست جزو منابع غذایى بسیار غنى از کلسیم، فسفر، ریبوفلاوین یا ویتامین B2 و ید محسوب مىشود. ماست همچنین منبع سرشار از ویتامینB12، اسیدپانتوتنیک یا ویتامین B5، روى، پتاسیم و پروتئین است. این مواد مغذى ماست را به یک ماده غذایى تأمینکننده سلامتى تبدیل کرده است. ماست با کیفیت بسیار مطلوب حاوى باکترىهاى زندهاى است که براى سلامتى مزایاى بسیارى دارد. ماستى که حاوى باکترىهاى زنده باشد، باعث افزایش طول عمر شده و همچنین سیستم ایمنى بدن را تقویت مىکند.
تحقیقات نشان مىدهد که مصرف ماست براى افرادى که سیستم ایمنى ضعیفى دارند مانند سالمندان مىتواند واکنشهاى ایمنى بدن را تقویت کرده و مقاومت بدن را در برابر بیمارىهاى مربوط به سیستم ایمنى افزایش دهد. پژوهشى که بر روى ۱۶۲ سالمند به مدت پنج سال انجام شد، نشان داد در بین آن گروه از این سالمندان که بیش از سه نوبت در هفته ماست مصرف کردند، میزان مرگومیر ۳۸ درصد نسبت به گروهى که کمتر از یک نوبت در هفته ماست خوردند، کاهش پیدا کرد.
به علاوه گروه دیگرى از بررسىها نشان داده است که مصرف مواد غذایى غنى از کلسیم مىتواند چربى بدن را کاهش دهد. به این ترتیب محققان توصیه مىکنند که اگر مىخواهید وزن کم کنید، بیشتر از مواد غذایى سرشار از کلسیم به ویژه فرآوردههاى لبنى کمچربى مانند شیر گاو و ماست استفاده کنید. البته هنوز چگونگى تاثیر ماست در کاهش چربى بدن براى محققان مشخص نیست.
یکى دیگر از فواید ماست تقویت توانایى بدن در تشکیل استخوانهاست. ماست و همچنین شیر گاو حاوى پروتئین خاصى هستند که به رشد بدن و نیز تقویت فعالیت سلولهاى استخوانساز در بدن کمک مىکند. به علاوه کارشناسان علم تغذیه توصیه مىکنند که مصرف فرآوردههاى لبنى براى رشد استخوانهاى دختران به ویژه در سن بلوغ سودمندتر از مصرف مکملهاى حاوى کلسیم است.
مصرف ماست براى افرادى که سیستم ایمنى ضعیفى دارند مانند سالمندان مىتواند واکنشهاى ایمنى بدن را تقویت کرده و مقاومت بدن را در برابر بیمارىهاى مربوط به سیستم ایمنى افزایش دهد
ماست حاوى نوعى باکترى موسوم به لاکتوباسیلوس است که تاثیر قابل توجهى در پیشگیرى و بهبود آرتروز دارد. ازسوى دیگر مطالعات منتشر شده در مجله آمریکایى تغذیه کلینیکى حاکى از آن است که فعالیت باکترى عامل زخم معده موسوم به هلیکوباکترپیلورى نیز با مصرف ماست متوقف مىشود. در بخش دیگرى از این پژوهشها که در همین مجله به چاپ رسیده آمده است که اگر چه همواره مزایاى مصرف ماست کمچرب مورد توجه بوده است، اما پژوهشها نشان مىدهد که مصرف ماست و سایر فرآوردههاى لبنى پرچرب مانند شیر، پنیر، خامه، سرشیر و کره با چربى کامل به میزان قابلتوجهى خطر ابتلا به سرطان روده و راستروده را کاهش مىدهد.
اگرچه نوع پرچرب این محصولات حاوى مقادیر بالاى چربى اشباع شده است، اما از سوى دیگر حاوى نوعى چربى محافظتکننده است که خاصیت پیشگیرى از ابتلا به سرطان دارد. مصرف تنها نود گرم ماست دو بار در روز نه تنها سطح سولفیت هیدروژن و یا سایر ترکیبات سولفیتى در بدن را که باعث تنفس نامطلوب میشوند، کاهش مىدهد، بلکه همچنین از درصد تشکیل پلاکهاى دندانى و بروز پوسیدگىهاى دندانها مىکاهد.