احمدی نژاد:اگر نزدیکانم تخلف کردند برخورد شود
احمدی نژاد در پاسخ به سئوال یک دانشجوی خبرنگار که از اظهارات مشایی انتقاد کرد، اظهار داشت: شما از من میخواهید به کسانی بگویم که حرف نزنند، دانشجو باید پرچمدار فضای آزاد و اظهارنظر باشد، هنوز سه چهار روز از سخنان مقام معظم رهبری نگذشته، انتظار ندارم یک نفر به عنوان نماینده دانشجویان بگوید نگذارید عده ای حرف بزنند.
احمدینژاد در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه حرکت عمومی کشور در جهت پیشرفت و در جهت عدالت و عزت مردم است به برنامههای گوناگون دولت در جهت پیشرفت و سازندگی کشور اشاره کرد و گفت: برنامههای دولت بسیار گسترده است.
رییسجمهور در ادامه به چندین برنامهای که در دستور کار دولت است اشاره کرد و افزود: عزم دولت پیشرفت علمی کشور است و در این راستا سرمایهگذاریهای مناسبی را انجام داده است، از جمله در زمینه تولید علم و در واقع حرکت در راستای علم جزء برنامههای دولت محسوب میشود.
رییسجمهور همچنین تکمیل حلقههای زیرساختی کشور را از دیگر برنامههای دولت عنوان کردند و با اشاره به تلاشها و پیشرفتهای صورت گرفته در زمینههای عمرانی در کشور گفت: امسال تلاش داریم در این زمینه دو برابر سال گذشته فعالیت انجام دهیم و اعتبارات لازم در بودجه پیشبینی شده است.
احمدینژاد همچنین از دیگر برنامههای دولت را توسعه تولید کشور عنوان کرد و با اشاره به عزم دولت در راستای ایجاد اشتغال، گفت: ما تلاش داریم که از لحاظ نرخ بیکاری به حداقل لازم برسیم و این نرخ را تا حداقل لازم کاهش دهیم.
احمدینژاد همچنین به تلاش دولت در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و تلاشهایی که در این ارتباط صورت گرفته است اشاره کرد و گفت: از برنامههای دیگر دولت مسکن است .
وی با اشاره به برنامههای دولت در زمینه مسکن اظهارداشت: طرح مسکن مهر یک طرح مسکن است و ما میتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که آحاد ملت ایران در یک خانه فراخ و مناسب زندگی کنند.
رییسجمهور همچنین به طرح آتیه مهر اشاره کرد و گفت: دولت این طرح را دنبال میکند، البته مشکلات و نواقصی وجود داشت که در حال برطرف کردن آن هستیم و انشاءالله این طرح به صورت گسترده اجرا شود و ما معتقدیم که هر کسی در ایران متولد میشود، باید دارای یک آینده مطمئن باشد و ما سعی میکنیم به این سمت برویم و این تکلیف دولت و خانوادههاست.
احمدینژاد همچنین به عزم دولت به کوچکسازی دولت اشاره کرد و گفت: طی ٥/٥ سال اخیر در بخشهای گوناگون چند برابر دوره مشابه کار شده است، ولی با این حال برای اولین بار طی ٤٠ سال اخیر حجم دولت کوچک شد و ٤/١٠ درصد از تعداد کارکنان دولت کاهش پیدا کرد.
رییسجمهور افزود: این روند با ادغام وزارتخانهها و سازماندهی مجدد ساختار دولت ادامه پیدا خواهد کرد و به سمتی خواهیم رفت که دولتی کوچک، عالم، چابک و با بهرهوری بالا را در اختیار داشته باشیم.
* عملیات اجرایی طرح تحول بانکی تا قبل از پایان سال آغاز میشود
وی تحول بانکی و مالیاتی و آغاز عملیات اجرایی این طرح تا پیش از پایان سال را از دیگر برنامههای دولت عنوان کرد.
احمدینژاد در ادامه به تحولات جهانی اشاره کرد و گفت: شاهد اتفاقات بسیار مهمی در منطقه خود و شمال آفریقا و آرام آرام در آمریکای لاتین، اروپا، بخشهایی از آسیا و در آفریقا خواهیم بود. جریان سلطه حدود ١٠ یا ١٢ سال قبل با شعار مبارزه با تروریسم و به بهانه یازده سپتامبر گستردهترین هجوم نظامی را به منطقه ما انجام داد تا اقتصاد نابسامان خود را بهبود ببخشد و رژیم صهیونیستی را از اضمحلال نجات دهد ولی پس از شکست در برابر مقاومت ملتها، امروز رنگ عوض کرده است؛ درست مثل بردهدارانی که مدعی لیبرالیسم و اومانیسم شدند و امروز همانها با شعار طرفداری از دموکراسی در پی نجات نظام سرمایهداری و رژیم صهیونیستی هستند.
رییسجمهور با بیان اینکه ماسکها عوض شدهاند، تصریح کرد: دولت قبلی آمریکا یک ماسک بر چهره داشت و دولت جدید ماسک دیگری بر چهره دارد. دولت قبلی در منطقه ما یک جریان اسلام خشن و آدمکش به راه انداخت که صددرصد اسلام آمریکایی بود و برای فریب ملتها دست به چنین کاری زدند. دولت جدید به دنبال اسلام آمریکایی از نوع دیگری است یعنی یک اسلام لیبرال که سلطه آمریکا و وجود رژیم صهیونیستی را به رسمیت میشناسد و آمادگی دارد در چارچوبی که آمریکا تعیین میکند حرکت کند.
وی اضافه کرد: امروز مردم میدانند که همه مشکلات، برخی عقبماندگیها، جنگها، ترورها، کشتارها و دیکتاتورهایی که طی دهههای متوالی حاکم بوده، همه و همه حاصل عملکرد نظام سلطه و در راس آنها آمریکا و متحدان آن بوده است. تغییری در سیاستهای نظام سلطه اتفاق نیفتاده است و تنها روشها و شعارها عوض شدهاند و میخواهند با شعار جدید همان کارهای قبلی خود را تکرار کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه ماهیت دولتهای متوالی آمریکا یکی است، افزود: اصل طراح در آمریکا افراد دیگری هستند که در پشت پرده قرار دارند و کسانی که ما در این سوی پرده میبینیم عملا از سوی آنها مامور به انجام کارهایی هستند که برایشان تعیین شده است.
* آمریکایی ها مدتها پیش بن لادن را مریض کرده و کشته بودند
وی با اشاره به اخبار منتشر شده طی هفتههای اخیر در مورد کشته شدن بنلادن گفت: در حوادث اخیر دیدیم کسی را به قول خودشان دستگیر کردند، کشتند و جنازه او را به دریا انداختند. آن آقا با خانواده رییسجمهور قبلی آمریکا شریک نفتی بودند. در ضمن این فرد از مدتها قبل در اختیار نظامیان آمریکایی بود و طبق اطلاعات موثقی که داریم خود آنها او را مریض کردند و مدتها پیش کشتند. هدف آنها از این کار روشن است چرا که آنها انتخاباتی پیش رو دارند و بهانه جلب آرای مردم برای آنها مطرح است.
رییسجمهور ادامه داد: این یک سوال جدی است که چرا او را به دریا انداختند؟ پاسخ روشن است؛ اگر جنازه میماند و آزمایش بر روی او انجام میشد و معلوم میشد که در حال مریضی کشته شده است و مشخص میشد که با چه وسایلی مریض و کشته شده است، آن وقت آنها رسوا میشدند.
* آمریکا قصد خرابکاری در تاسیسات هسته ای پاکستان را دارد
وی با بیان اینکه پس از نواختن مارش پیروزی توسط غرب دیدیم که ترور در منطقه ما متوقف نشد، تاکید کرد: خبر دقیق و موثق داریم که آمریکاییها میخواهند برای تسلط بر پاکستان و تضعیف دولت و مردم این کشور، در تاسیسات هستهیی پاکستان خرابکاری کنند و با اهرمهایی نظیر شورای امنیت زمینه حضور گستردهتر خود در آن کشور و تضعیف آن کشور را فراهم کنند.
* مشکل مردم بحرین پایگاه نظامی آمریکاست
رئیس جمهور با اشاره به حوادث رخ داده در بحرین گفت: آمریکا میخواهد به حاکم بحرین فشار بیاورد، تا شرایط را بپذیرد و در نهایت قضیه را فیصله دهد و بدین صورت در بین ملتهای منطقه برای خود محبوبیت کسب کند.
وی افزود: این در حالی است که ما می دانیم که مشکل بحرین مشکل بین دولت و حکومت نیست، مشکل پایگاه نظامی آمریکاست و اگر امروز مردم بحرین تحت فشار هستند، به این دلیل است که دولت بحرین مجبور است که بخاطر وجود پایگاه آمریکایی در این کشور رودرروی مردمش بایستد.در واقع مشکل بحرین موضوع آمریکا و منافع نامشروعش است.
رئیس جمهور در ادامه ملتهای منطقه را خطاب قرار داد و اظهار کرد: آزادی، عدالت و عزت و حق حاکمیت ملی از حقوق پایهای هر ملتی است و ما در این زمینه از حقوق کامل همهی ملتها در تمام دنیا دفاع میکنیم، اما همه باید مراقب باشیم، مبادا کسی از چاله دربیاید و به چاه بیافتد. احمدینژاد با بیان اینکه باید مراقب طراحیهای دشمنان اصلی باشیم، گفت: مثلا در بحرین باید حاکم این کشور با مردم بنشیند و گفتوگو کند و حق رای آزاد و عادلانه برای مردم قائل شوند و حقوق مردم در انتخابات مساوی باشد که همهی اینها شدنی است.
وی خطاب به ملت بحرین گفت: نباید اجازه دهید که مستکبران در امور شما دخالت کنند تا از این طریق از یک طرف برای خودشان وجهه درست کنند و از طرف دیگر منافع و ثروتهای شما را غارت کنند.
احمدینژاد گفت: برخی دولتهای منطقه مراقب باشند که در نقشهی آمریکا بازی نکنند. آنها تنها چیزی که میشناسند منافع نامشروع است وما دیدیم که از جنگهای پیششین تا به امروز همهی جنگهای آمریکا با دوستان قبلی خود بوده است و بدترین ناجوانمردی را علیه دوستان خود اعمال کرده، در واقع آمریکا همیشه پشت دوستان خود را به خاطر منافع خود خالی کرده است.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد:آمریکا میخواهد حرکتهای مردمی را ضبط کند تا اختلافات و زمینهی حضورش ایجاد شود و به محض این که در منطقه مستقر شد، اولین کسی که قربانی میکند همکاران او هستند.
وی با اشاره به مسالهی فلسطین گفت: فلسطین نه تنها نقطهی رهایی منطقه ما، بلکه نقطه رهایی کل جهان از نظام سلطه است. آنها برای این که بتوانند به دنیا مسلط شوند، باید در خاورمیانه مسلط شوند و تاسیس رژیم صهیونیستی نیز با این هدف بوده است. این در حالی است که تمایل عمومی منطقه اضمحلال رژیم صهیونیستی است.
وی افزود: طبق نظرسنجیهای انجام شده قریب به اتفاق با حضور این رژیم مخالف هستند، اما میخواهند با فریبکاری این رژیم نامشروع را رسمیت دهند.
وی افزود: این آدمهایی که امروز در سرزمینهای اشغالی فلسطین دولت تشکیل دادهاند اختیاری ندارند و عروسک گردانانان کوکی هستند. احمدینژاد اظهار کرد:من به ملتهای منطقه و فلسطین عرض میکنم هوشیار باشید. همهی ملت فلسطین باید متحد شود، رژیم صهیونیستی یک غده سرطانی است که حتی اگر در یک وجب از سرزمین فلسطین باقی بماند از همانجا تکثیر میشود و امنیت منطقه و ملتها را دچار مخاطره میکند اینکه از سرزمین اردن یا کشورهای همسایه تکهای جدا کنند و به آوارگان فلسطینی بدهند، مثل این میماند که کسی خانهای را دزدیده و وقتی میخواهد که جبران کند از جیب همسایهاش جبران میکند.
رئیس جمهور افزود: اگر کسی در منطقهی ما بر منافع کوتاه مدت خود اصالت دهد بداند در تاریخ خوشنام نخواهند ماند همه باید بسیج شویم تا دولت فلسطین تشکیل شود و آوارگان به سرزمین اصلی خود بازگردند.
احمدینژاد ادامه داد: در آفریقا و آمریکای لاتین هم ملتها باید بایستند تا هیمنه نظام سلطه که آن را بزرگ، قدرتمند و شکستناپذیر نشان میدهند، شکسته شود.
وی افزود: خداوند در یک کلام کوتاه ضعف و شکستناپذیری آنها را به ما یادآوری میکند که اساس آنها ضعیف است چون بر فریب و دروغ استوارند، پس کافی است که ملتها با یکدیگر متحد باشند و مقابل آنها بایستند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه امروز کشورهای سلطه به سراغ ونزوئلا و دولتهای مستقل آمریکای جنوبی رفتهاند، گفت: اگر همه با هم بایستیم، مرگ زورگویی، امپریالیسم،سلطهگری و چپاولگری نزدیک خواهد بود.
احمدینژاد گفت: با افتخار اعلام میکنم ملت عزیز ایران، دولت و رهبری گرانقدر در کنار همه ملتهای عدالتخواه، آزادیخواه، عزتطلب و دولتهای مستقل خواهد ایستاد و مطمئنم آینده از آن ماست و دشمنان در آینده جایی نخواهند داشت.
رییسجمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری مهر در رابطه با تحولات منطقه و اینکه آیا تحولات اخیر منطقه سناریوی غرب و آمریکا برای تسلط دوباره بر منطقه است و یا ناشی از بیداری اسلامی مردم منطقه میباشد؟ گفت: ملتهای منطقه و همه ملتها به دنبال آزادی، عدالت، پاکی و عزت هستند و در راه آموزههای انبیاء الهی و به ویژه پیامبر (ص) موج میزنند و حقیقت آنها در سایه این راه محقق خواهد شد.
رییسجمهور با بیان اینکه روشن است ملتها جز تحقق آموزههای انبیاء و پیامبر را نمیخواهند، تصریح کرد: باید توجه کنیم که با دشمنان بسیار فریبکار و پیچیده مواجه هستیم و باید هشدار دهیم که همه هوشیار باشند.
احمدینژاد در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار المنار مبنی بر اینکه با توجه به پیشنهاد سازمان ملل برای شکلگیری دولت فلسطینی، آیا شما از این دولت حمایت خواهید کرد و جمهوری اسلامی در این زمینه چه تحرکاتی انجام داده است؟ گفت: راهحل ما برای فلسطین روشن است. یک راهحل دموکراتیک که قبلا هم گفتهایم تا رفراندومی آزاد با حضور تمام ملت فلسطین برگزار شود و نوع حکومت آینده را مشخص کند.
* تشکیل دولت فلسطینی، لزوم آزادسازی تمام سرزمین فلسطین را نفی نمی کند
وی افزود: درباره تشکیل دولت فلسطین، تشکیل دولت فلسطینی به معنای تائید اشغالگری صهیونیستها نیست و تشکیل دولت فلسطینی نفی حقوق ملت فلسطین برای آزادسازی تمام سرزمین او نخواهد بود.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: مطمئن هستم رهبران فلسطینی با هوشمندی کار را دنبال میکنند و ما هم همواره برای استیفای حقوق کامل آنها در کنار ملت فلسطین خواهیم بود.
* موضع ما در مقابل تخریبها سکوت است
در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی خبرنگاری از رییسجمهور پرسید شاهد تخریب علیه جنابعالی هستیم، عدهای خودشان خبر میسازند و سپس تکذیب میکنند و سندی هم ارایه نمیشود و شما سکوت میکنید. آیا همچنان میخواهید سکوت کنید؟ که احمدینژاد در پاسخ گفت: موضع ما همچنان سکوت است؛ سکوت الهامبخش وحدت. میتوانم باز هم بگویم موضع ما همچنان سکوت است؛ سکوت الهامبخش وحدت.
* نحوه اجرا و موانع هدفمندی یارانه ها در 6 ماه گذشته
در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر مبنی بر اینکه با توجه به گذشت اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها چه نقاط ضعفی در این مدت مشاهده شده است؟ گفت: طرح عظیم هدفمندی یارانهها کار بسیار بزرگی بود. تغییر نگاه اقتصادی و رفتار اقتصادی همه مردم بود، یعنی تمام عادتها، سنتها و روالها باید عوض شود که این کار بسیار بزرگی است. در حقیقت بدین معناست که باید از موانع بزرگی عبور کنیم.
وی ادامه داد: در یک ارزیابی کلی معتقدم که این طرح بسیار عالی اجرا شد و علت آن نیز به ملت بزرگ ایران برمیگردد. ملت ایران بسیار هوشمندانه، متعهدانه و متحدانه با این طرح برخورد کرد. همهی ملت پای کار آمدند. همانطور که پیش از این نیز گفته بودم، اولین جایی که ممکن بود مشکل ایجاد شود بخش حمل و نقل بود. دیدیم که جامعه حمل و نقلی کشور و رانندگان عزیز ما چقدر زیبا خود آن را به عهده گرفتند. احمدینژاد در ادامه به دستاندرکاران تولید اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان ما بسیار خوب کار کردند، مصرف گاز طبیعی در بخش تولید 18 درصد افزایش یافت. بعضیها مطرح میکردند، وقتی قیمت گاز یا انرژی بالا برود تولید آسیب میبیند. افزایش مصرف انرژی آیا جز به معنای افزایش تولیدات است؟ این بدان معناست که کارخانجات، دامداران، کشاورزان، مرغداران و ... بیشتر کار کردند و این نشانه هوشمندی تولیدکنندگان کشور است که هدفمند کردن را به مثابه یک فرصت بزرگ استفاده کردند و در حال اصلاح ساختارهای تولید هستند.
رییسجمهور در ادامه به بخش خانگی و تجاری اشاره کرد و گفت: مردم در این زمینه بسیار خوب همراهی کردند. در فروردین هر سال مصرف برق نسبت به سال قبل 8 درصد افزایش مییافت، امسال نه تنها 4 درصد افزایش پیدا نکرد، بلکه 4 درصد نیز کاهش یافت. همچنین مصرف برق در صنعت حدود 10 درصد افزایش یافت.
* ستاد هدفمندی گاهی 4 تا 5 جلسه در هفته تشکیل می دهد
احمدینژاد خاطر نشان کرد: بازاریان، شبکه توزیع و ... خود مدیریت کردند، درست است که وزارت بازرگانی و سازمان نظارت در حال نظارت هستند، اما اصل نظارت بر بازار بر عهده بازاریان است و انصافا زیبا عمل کردند. البته معنای این حرف این نیست که در گوشه و کنار اشکالی وجود ندارد، حتما اشکال وجود دارد اما ستاد هدفمند کردن یارانهها به طور مرتب تشکیل جلسه میدهند، گاهی این ستاد در هفته 4 تا 5 جلسه تشکیل می دهد تا مشکلات را برطرف کند. خیلی اوقات در سطح واحد یا بخشی از یک صنف یا صنعت تصمیمگیری میشود.
وی گفت: کار هدفمند کردن یارانهها ادامه دارد، آن را شروع کردیم، گام مهم و اصلی را برداشتیم و گامهای بعدی را نیز باید برداریم. بستههای حمایتی از تولید، خدمات و حمل و نقل تا آخر ادامه دارد و به نظر ما از کارهای بزرگی بود که در ایران انجام شد و کسانی نیز که در بعضی مراکز مدیریت اقتصادی جهان حضور دارند و معمولا علاقه ندارند، موفقیتهای ایران را بیان کنند، آنها نیز اعلام کردند که این طرح بسیار موفق بوده و از ما خواستهاند که آن را به عنوان یک تجربه خوب در اختیار سایر ملتها قرار دهیم.
رییسجمهور با بیان اینکه این طرح دشمنان زیادی هم در داخل و هم در خارج دارد، تصریح کرد: زیرا این طرح در جهت عدالت و اصلاح ساختار اقتصادی ایران است. به همین دلیل دشمنان ملت ما خوشحال نیستند. بگذارید بگویم میشناسم کسانی را که البته معدود هستند، نمیدانم چطور آنها جزء ملت ایران شدند، زیرا ملت ایران اینگونه نیست. آنها از اینکه یک ضعفی در جایی پیدا شود، خوشحال میشوند.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: چطور ممکن است فردی در یک خانواده و یک ملت زندگی کند و پس از مشاهده ضعفی خوشحال بشود، 20 سال این طرح به خاطر ترس از تبعات اجرا نشد. آنها که همه چیز را به عنوان رای نگاه میکنند. بعد که ما آن را خواستیم اجرا کنیم از زمین و آسمان بر سر ما ریختند و مباحث تورم و ... را مطرح کردند. اکنون نیز خبرهای کذبی منتشر میکنند که دهها هزار کارخانه خوابیده است، کجا چنین اتفاقی افتاده است.
وی گفت: برای ما حرکت عمومی ملت است و خود در حال مدیریت هستند. این حرکت یعنی شکوفا شدن خلاقیت ایرانیها و این هدف، هدفمند کردن یارانهها است. این طرح موفق است، ادامه خواهد داشت و انشاءالله گامهای بعدی با همراهی ملت برداشته خواهد شد.
رییسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگاری از چین درباره تاریخ راهاندازی نیروگاه بوشهر گفت: ساخت نیروگاه بوشهر تمام شده و این نیروگاه در حال راهاندازی است و آزمایشهایی دارد که باید انجام شود تا در مدار قرار بگیرد و ما امیدواریم در آینده نزدیک این کار انجام شود.
* احتمال همزمانی سفر مدودیف به ایران با راه اندازی نیروگاه بوشهر
وی افزود: نیروگاه هستهیی و اتمی با نیروگاه برقی تفاوت دارد و مراحل مختلفی برای راهاندازی آن وجود دارد. برای مثال در اولین مرحلهای که برق از نیروگاه بوشهر وارد شهر شود 40 مگاوات خواهد بود؛ در حالی که ظرفیت این نیروگاه هزار مگاوات است. خبرنگار تلویزیون چین در ادامه پرسید که با توجه به اینکه مدودف اعلام کرده است که احتمالا در آینده نزدیک از ایران دیداری خواهد داشت، آیا دیدار مدودف با راهاندازی نیروگاه بوشهر همزمان خواهد بود؟ که احمدینژاد پاسخ داد: بله ممکن است. همه چیز ممکن است.
رییسجمهور در ادامه در پاسخ به یک پرسش اقتصادی درباره ارزیابی خود از کارنامه بسته سیاستی پولی و ارزی گفت: مرجع بررسی سیاستهای پولی، شورای پول و اعتبار است و هرچه تصویب کند همه باید به آن احترام بگذارند. اینکه تلاطم در بازار ارز ناشی از برخی سیاستهاست را قبول ندارم؛ هرچند که نباید مطلق به این قضیه نگاه کرد. به نظر من پول هیچ وقت از بانکها بیرون نمیرود و فقط نوع سپردهها عوض میشود. مشکل بستههای پولی ما به ساختارها و نظام بانکی برمیگردد.
وی افزود: درست است که نظام فعلی بانکی ما تابع قانون بانکداری اسلامی است ولی روح قانون در بسیاری از مواقع مورد توجه قرار نگرفته است و اگر طرح تحول نظام بانکی حاکم شود این مشکلات به طور ریشهای حل خواهد شد. مشارکتها باید واقعی شود؛ چرا که اگر این اتفاق بیفتد آنوقت نیاز به بستههای سیاستی مانند بسته فعلی نخواهیم داشت.
در ادامه، خبرنگار آسوشیتدپرس به برخی انتقادها از دولت از سوی علما و روحانیون اشاره و پرسشی را در اینباره مطرح کرد که احمدینژاد در پاسخ گفت: اگر نوع نگاهمان را به صحنه ایران عوض کنیم برداشتمان متفاوت میشود. ایران یک کشور آزاد است و همه در آن حق اظهارنظر دارند و تا زمانی که این اظهارنظرها از حدود قانون و اخلاق فراتر نرود نباید به کسی تعرض کرد و افتخار این دولت این است که بیشترین انتقادها را پذیرفته است. علما و دیگران نظراتی دارند که باید مطرح کنند و فکر نمیکنم کسی در این کشور باشد که بگوید آنها نظراتشان را نگویند.
* روش اداره کشور در این دولت با دولتهای قبلی فرق دارد
رییسجمهور با اشاره به بخشی از پرسش خبرنگار آسوشیتدپرس مبنی بر برخی انتقادهای مطرح شده از سوی برخی علما از دولت قبل اظهار کرد: مقایسه این دولت با دولتهای قبلی قیاس معالفارق است. ما از قبل هم اعلام کردیم که روش اداره ما با قبلیها متفاوت است.
وی افزود: خوشبخانه کارهای کشور اعم از اقتصادی، سیاست خارجی و برنامه هستهیی در حال پیش رفتن است. هیچگاه هیچ موضوع اقتصادی پایان ندارد؛ چرا که اقتصاد یک جریان مستمر است و سیاست خارجی نیز چنین است. در حال حاضر غربیها مساله هستهیی ایران را بهانه قرار دادهاند و ما اگر این را هم حل کنیم به سراغ بهانه دیگری میروند. دولت کار خود را با استحکام و قدرت پیش میبرد و مشکلی ندارد.
رییسجمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار پرس. تی. وی، مبنی بر اینکه آیا ایران در کنار حمایتهای معنوی از کشورهای منطقه حمایتهای قانونی هم میکند، گفت: در مجامع بینالمللی غیر از قطعنامهای که درباره لیبی صادر شد، بحثی نبوده است. هر کشوری هم شرایط خودش را دارد، اما ملت ایران همواره مدافع ملتهای حق است، نه فقط در منطقه، بلکه مدافع حقوق پایه ملتهای آفریقا، اروپا و آمریکاست و ما این روش را ادامه میدهیم.
خبرنگار خبرگزاری آنا در مورد سرایت آلودگی هوای کشور عراق به ایران پرسید که احمدینژاد در پاسخ، گفت: پدیده گرد و غبار یک علت و زمینه دارد و علت دیگر که در ظرف زمان ما موجب گرد و خاک میشود تحولات آب و هوایی است. ما توافقات خوبی با دولت عراق داشتهایم. مجلس محترم هم بودجهای تصویب کرد تا بتوانیم چشمههای گرد و غباری را مهار کنیم. ما باید شرایط دولت و ملت عراق را هم درک کنیم. آنها هنوز استقرار کامل ندارند و امیدواریم این عملیات امسال اجرایی شود.
* با دستگیری برخی افراد، خیالشان راحت شد، حالا بگذارند ما کارمان را بکنیم
رییس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دوم این خبرنگار درباره آنچه برخی تحت عنوان جریان انحرافی مطرح میکنند، گفت: در مورد افرادی هم که گفتید آنها را دستگیر کردند. خیالشان هم راحت شد. حالا بگذارند ما کارمان را بکنیم. دولت هدفی جز خدمت به ملت و پیشبرد اهداف انقلابی ملت ندارد.
احمدینژاد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره طرح جریان انحرافی از سوی برخی از جمله یکی از رقبای انتخاباتی رییسجمهور و موضع رییس جمهوردر این باره، گفت: اگر منظورشان این است که روش آنها را قبول نداریم، ما از روز اول این را گفتیم. از سال 84 که من آمدم گفتم این روشها را قبول ندارم و حلقههای مدیریتی را درهم خواهم شکست و دولت را بین مردم میبرم. روشن است با آنها زاویه داریم نه زاویه، 180 درجه است، نقطه مقابل است.
* در حال ادامه دادن همان راه سال 84 هستیم
رییسجمهور افزود: مقام معظم رهبری فرمودند جز 10 سال اول انقلاب و دوره این دولت حرکت انقلاب در مسیر خودش نبوده است. معنایش این است که ما درست عمل کردهایم. ما این مسیر را ادامه میدهیم و جز به مردمی بودن، سادهزیستی، دفاع هوشمندانه از عزت ملت نمیاندیشیم. وی افزود: این مسیر دولت در این پنجسال و نیم بوده است. حالا اگر کسی پیدا میشود که فکر میکند ما باید ایدههای او را پیاده کنیم اشتباه میکند. ما اصلا آمدهایم ایدههای آنها را کنار بزنیم. راه دولت از سال 84 تا امروز یکی بیشتر نیست و با قدرت همان را ادامه میدهیم و این حرفها هم تاثیری در اراده دولت ندارد.
رییسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر مبنی بر اینکه شما قول دادهاید که ٢ میلیون و ٥٠٠ هزار شغل ایجاد خواهید کرد، چه میزان از این تعداد تحقق یافته است، گفت: اشتغال دغدغه بخش وسیعی از خانوادهها و بسیاری از جوانهای ما است که استعداد فراوان دارند و دولت موظف به پشتیبانی و حمایت از این جوانهاست تا فرصت مناسب را در اختیارشان قرار دهد.
وی گفت: به لحاظ منابع مالی، تجهیزات و مقررات همه شرایط را آماده کردهایم، جلسه شورای اشتغال مرتب تشکیل میشود و ستادهای اشتغال کارشان را انجام میدهند و کارآفرینان در کشور بسیج شدهاند. هم ملت ایران و هم منابع کشور این فرصت را در اختیار دارد که امسال رکورد ایجاد ٥/٢ میلیون شغل را بشکنند که انشاءالله امسال این مساله محقق میشود.
وی تاکید کرد: اما کارهای دولت یکنواخت پیش نمیرود و در یک منحنی اوج میگیرد و به نقطه نهایی میرسد. ما برنامهریزی دقیق داریم و امیدواریم با حرکت عمومی ملت این رقم محقق شود.
رییسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جوان مبنی بر اینکه چند سال پیش گفتید ترمز قطار هستهیی را بستهاید، اما چند وقت است خبر خوشی را اعلام نکردهاید آیا سنگاندازی غرب باعث کند شدن این روند شده است یا خبر خوشی در راه است، اظهار کرد: پیش از این گفته بودم قطار هستهیی نه ترمز دارد و نه دنده عقب میرود و الان هم همین را میگویم. به لحاظ فنی ما مشکلی نداریم.
احمدینژاد گفت: در بخش فنی و تکنولوژیک به سرعت جلو میرویم. سانتریفیوژها کار میکنند، نسلهای جدید سانتریفیوژها در راه است و تولید ٢٠ درصد را هم در دست داریم که قبلا نداشتیم. در بخش حقوقی در مرز قانون حرکت میکنیم و ما بیشترین همکاری را با آژانس داشته و داریم و فعالیتهای ما بر اساس قانون است؛ اما در بخش سیاسی که این روزها در این چارچوب اظهارنظر میشود ربطی به بحث هستهیی ندارد. موضوع اصلی دشمنی غرب با استقلال و پیشرفت ایران است به ویژه آمریکا و متحدانش. آنها نمیخواهند خارج از دایره سیطره آنها کسی به مراتب بالاتر و جهانی برسد.
وی ادامه داد: خیال میکنند اگر اعلام کنند ایران به دنبال این و آن است، افکار عمومی را پشت سر خود میبرند. بحث مذاکره بیشتر برای بهانه تراشیدن است؛ چند وقت دیگر میگویند چرا وسط ایران کویر وجود دارد که آب آنجا تلخ است! نظام سلطه دائما به دنبال ونگ (نق) زدن است. رییسجمهور گفت: مکاتباتی درباره اینکه میخواهند گفتوگو کنند صورت گرفته است و ما هم همیشه گفتهایم که مذاکره بر اساس احترام متقابل را قبول داریم، اما تا زمانی که رویکرد سلطهطلبانه را به همکاری تبدیل نکنند این روند فایدهای نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: امروز از صنعت هستهیی در کشور به خوبی استفاده میشود.
* امیدواریم بتوانیم اجاره بها را هم کنترل کنیم
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار رادیو ایران مبنی بر اینکه نگرانی مردم درباره عوارض قانون هدفمند کردن یارانهها و افزایش بها و اجارهبهای مسکن است، اظهار کرد: تا جایی که اطلاع دارم عدهای بودند که نظر کارشناسیشان این بود که به محض اجرای این قانون جامعه ملتهب میشود اما نشد. بعد برخی از آنها گفتند که بعدا ملتهب میشود. به نظرم این کارشناسیها درست نبوده است به هر حال آنها اشتباه کردند. ما فکر میکنیم تغییرات در قیمتها در چارچوب پیشبینیهای ماست و فراتر از آن نرفته است.
وی گفت: در بحث مسکن ما مسکن مهر را داریم و آن را به طور جدی دنبال میکنیم. امیدواریم در بحث اجارهبها همانطور که توانستیم قیمت مسکن را تثبیت کنیم آن را هم به تثبیت برسانیم. بخش قابل توجهای از مسکن مهر در شهریور ماه آماده و تا پایان سال بخش قابل توجه دیگری از آن تحویل داده خواهد شد، فعلا عدد آن را اعلام نمیکنم.
وی تاکید کرد: طرح اصلی و بزرگ دولت در خصوص مسکن در راه است و آن را که شروع کنیم روابط در موضوع بازار مسکن و اقتصاد عمومی برقرار و دگرگون میشود.