به نام خدای زهراء
حضرت علی (ع) میفرمایند : “ نه سکوت دانشمند سودی دارد؛ و نه سخن گفتن جاهل!“
# توضیح اینکه خدای متعال از آنها که میدانند و آگاهی دارند پیمان گرفته که در برابر انحرافات و کجروی ها، ستمها، حق کشیها و سمپاشیهای دشمن سکوت نکنند و با منطق و بیان گرم و مستدل خویش، به روشنگری بپردازند. حتی در روایات، تعابیر بسیار تندی در حد “لعنت الهی” به علمایی شده که هنگام ظهور بدعتها سکوت اختیار کنند. :
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ( صلى الله علیه و آله ) : ” إِذَا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ فِی أُمَّتِی فَلْیُظْهِرِ الْعَالِمُ عِلْمَهُ ، فَمَنْ لَمْ یَفْعَلْ فَعَلَیْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ“
# در مقابل اما ،گاهی دستور به سکوت داده شده. قرآن کریم تصریح دارد : چیزى را که بدان علم ندارى دنبال مکن زیرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد!
# از روایت و آیهی فوق استفاده میشود که نه “سکوت” برای “همه کس” و “همه جا” ارزش محسوب میشود و نه سخن گفتن برای “همگان” در “همه مکان”. بلکه “سخن گفتن” و “دم فرو بستن” از امور نسبی هستند که نسبت به “افراد” و “زمانها” و “مکانها” سنجیده میشود.
چه بسا سخن گفتن شخصی از مهمترین واجبات و سخن گفتن دیگری از بدترین محرمات باشد! و چه بسا سکوت انسانی در مکانی عبادت و سخن گفتن همان انسان در مکانی دیگر گناه شمرده شود !
# بنابراین مومنِ عاقل و هوشیار کسی است که اولا در هر موضوعی که قصد سخن گفتن دارد اطلاعات کافی کسب کند و ثانیاً موقعیت شناس باشد. در غیر این صورت سکوت کند ! البته بچههای بالا (!) که این روزها الاماشالله تعدادشان در نت رو به فزونی است و از اخبار پشت پرده خبر دارند طبیعتاً از این قاعده مستثنا میباشند :)
# در این روزها که بازار ولایتمداران ِ ورژن ۹۰ بسیار داغ است ، میتوانستم این پست را بسیار واضحتر و عینیتر بنویسم، اما اینگونه بهتر است چون بجای مصداق میتواند ملاک باشد!
با سلام خدمت مدیریت کنگاور نیوز در آغاز از زحمات شما تشکر میکنم و شروع به کار وبلاگ (کنگاور تایمز) را به شما اعلام میکنم اگر مایل به تبادل لینک با ما هستید مارا بانام کنگاور تایمز لینک کنید با تشکر